ДОНАЦИЈА ЗАБЛИСТАЛА ДЕЧЈА ОДЕЉЕЊА СЕЧАЊСКОГ ДОМА ЗДРАВЉА

Objavljeno: 12.09.2019.

Хуманитарна акција „Окречимо зидове, очистимо плућа“

 

Дом здравља Сечањ има константну потребу за реновирањем и освежавањем радног простора, али лимитираним средствима, реализација понекад није могућа. Проблем је нарочито изражен у делу дечијих амбуланти где је због честих посета болесне деце, повећана и потреба за редовним одржавањем радног простора у који долазе наши најмлађи осигураници.

Схватајући у потпуности постојећу ситуацију здравствених установа у Србији, уз огромну жељу да помогну да се обезбеде бољи услови лечења деце и одраслих, запослени из компаније AbelaPharm покренули су хуманитарну акцију „Окречимо зидове, очистимо плућа“. У овај пројекат укључено је и реновирање ДЗ Сечањ.

Директорка ДЗ Сечањ, Др Јасмина Шешлија овим поводом је изјавила: „Стоји да наш Дом здравља чине тимови савесних и одговорних лекара и медицинских сестара-техничара за одраслу и дечју популацију. Оно што је такође изузетно важно, јесу услови за рад у којима се лече наши пацијенти и ми се због тога константно трудимо да их унапређујемо, кад год се за то укаже прилика.  Желела бих да се захвалим фармацеутској кући Abela Pharm која је препознала важност, донирала значајна средства за услуге кречења у нашој установи. У име малишана, осигураника наше општине, у име здравстене установе и запослених захваљујем се на овој донацији.“- каже др Шешлија.

Под истим слоганом хуманитарне акције „Окречимо зидове, очистимо плућа“, PropoMucil® волонтери компаније AbelaPharm планирају реновирање још десетак здравствених установа широм Србије до краја 2019. године. Пројекат се спроводи на корпоративном нивоу, глобалних је размера и ефеката, а у циљу обезбеђивања што бољих услова, здравијег и чистијег простора за боравак и лечење како одраслих тако и наше деце.