Покрајинска влада обезбедила још 21 санитетско возило за здравствене установе у АП Војводини

Objavljeno: 18.05.2020.

Председник Покрајинске владе Игор Мировић уручио је у петак, 15 маја, кључеве 21 санитетског возила са пратећом медицинском опремом представницима здравствених установа у АП Војводини, за шта је из покрајинског буџета издвојено 100 милиона динара. Једно од донираних санитеских возила уручено је и Дому здравља Сечањ.

„Здравствени систем АП Војводине, али и сви ми заједно, у овој епидемиолошкој кризи у протекла два месеца, положили смо испит и на том примеру показало се да је наша политика – политика континуираног улагања у област здравства – дала важан резултат за све грађане“, рекао је Мировић.

Мировић је нагласио да су највећи терет понели здравствени радници, којима је овом приликом честитао на добрим резултатима које су остварили захваљујући знању, труду и ангажовању, али и грађанима који су поштовали препоруке Владе Републике Србије.

„Данас, 172 године од Мајске скупштине, показали смо да смо достојни наследници оних који су Војводину видели као најуспешнији и најразвијенији део Србије. Српска Војводина данас слави и истовремено ради на начин да њене институције буду сваког дана боље и модерније“, закључио је председник Покрајинске владе.

Покрајински секретар за здравство проф. др Зоран Гојковић изјавио је да је ова покрајинска влада од првог дана улагала у здравствени систем Војводине, као и у овај важан сегмент, набавку санитетских возила и возила за дијализу са комплетном пратећом медицинском опремом, неопходних за ефикаснији рад свих здравствених установа, у нади да ће се наставити континуирано улагање у област здравства.

За претходне две године ово је друго санитетско возило које је Покрајинска влада обезбедила нашем Дому здравља, чиме је знатно унапређен квалитет пружања здравствених услуга грађанима наше општине. Председник општине Сечањ, Предраг Рађеновић поздравља улагања и активности које спроводи Покрајинска влада, с тим да ће и општина и даље у складу са својим могућностима доприностити заштити здравља наших становника, као нашем заједничком интересу. Ово су веома вредна улагања за нашу установу, а нама остаје да као и до сада будемо правовремено и стручно на услузи нашим суграђанима, са задовољством констатује Јасмина Шешлија, вд директора Дома здравља Сечањ.

Извор текста: Покрајински секретаријат за здравство АП Војводине