Средства из опортунитета за пројекат Дома здравља

Objavljeno: 10.06.2022.

Министарка правде Маја Поповић данас је свечано уручила уговоре о додели средстава прикупљених по основу одлагања кривичног гоњења (опортунитет) за 186 пројеката од јавног интереса из области здравства, културе, просвете и социјалне заштите. 

Дом здравља Сечањ је за пројекат "Доступна савремена гинеколошка здравствена заштита" из ових средстава обезбедио износ од 1.528.380 динара за набавку колспоскопа нове генерације и гинеколошке столице прилагођене потребама теже покретних особа, као и особа са инвалидитетом. Наша гинеколошка амбуланта сада улази у ред најмодерније опремљених амбуланти, са поносом изјављује вршилац дужности директора Дома здравља Сечањ, докторка Јасмина Шешлија. Користим прилику да апелујем на жене да редовно посећују гинеколога, јер сада заиста имамо све услове да им пружимо квалитетне услуге превенције и лечења.

Честитајући свим корисницима додељених средстава прикупљених по основу опортунитета, министарка Поповић је изразила наду да ће се тиме значајно допринети подизању квалитета услуга које пружају и обезбедити што бољи услови за живот наших грађана.

На данашњој свечаности, присутнима су се обратили и министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања проф. др Дарија Кисић Тепавчевић, као и министарка државне управе и локалне самоуправе Марија Обрадовић.

Поред чланова Комисије за доделу средстава прикупљених по основу одлагања кривичног гоњења и њеног председника Дејана Царевића, свечаном уручењу уговора присуствовали су и шеф Кабинета министарке правде Маријана Савић Симић, саветник у Кабинету Бранко Илић, као и помоћник министарке правде Владимир Винш.